2013 november 12 Töölepingute registreerimise mäng

Töölepingute registreerimise mäng

Eilne justiitsministri avaldus, mis pani tõsise kahtluse alla töölepingute registreerimise kava, võttis mind pahviks. Just nüüd rahanduskomisjonis maksu- ja tolliameti juhtide ning rahandusministeeriumi ametnikega peetud juttuajamise põhjal on hämmeldus veelgi suurem.

Maksupettuste vastu võitlemise käigus juba aegu tagasi sündinud idee, mis tõhusalt korrastaks ka meie sotsiaalkindlustust, oli ju igati vastuvõetav ka meie tööandjatele. Neil oli sinna juurde vaid üks selge ja arusaadav soov. Luua süsteem sellisena, et see registreerimine tähendaks ühe ja sama liigutusega ka töötaja liitumist näiteks ravi- ja töötuskindlustusega.

Tõepoolest, miks peaks riigivõimu juures sisult sama toimingut tegema mitu korda, kui saab ühega.

Korduvalt esitades küsimust , et mille taga vastavad seadusparandused kinni on ja asi ei liigu, olin saanud vastuse, et IT lahendusi ei suudeta nii ruttu sättida.

Täna selgus, et maksu – ja tolliamet, kes selle töö teiste nigela valmiduse tõttu enda peale võttis, on juba kõigeks valmis. Mida aga ei ole, on hoopis seadused!! Rahandusministeeriumi poolt ettevalmistatu on siis nüüd justiitsministri poolt maha tehtud ja sotsiaalministeerium pole eelnõu poegagi veel välja pakkunud.

What`s the name of the game, Vabariigi Valitsus !!!

Tagasi blogisse